Спакували зрадника, який "полював" на склади ЗСУ під Авдіївкою

Служба безпеки України затримала російського агента, який "полював" на склади з боєприпасами Сил оборони під Авдіївкою на Донеччині.

Ним виявився місцевий житель, який ще до початку повномасштабного вторгнення підтримував дружні відносини з кадровим співробітником російської спецслужби, повідомила 29 березня пресслужба СБУ.

"Після 24 лютого ворог дистанційно завербував свого приятеля і визначив йому завдання щодо проведення розвідувально-підривної діяльності в регіоні. Насамперед агресора цікавила інформація про місця розташування складів із боєприпасами та баз військової техніки ЗСУ на Авдіївському напрямку. Для збору розвідданих російських агент об'їжджав місцевість і намагався приховано фіксувати українські об'єкти", ідеться в повідомленні.

Одержані відомості зрадник мав передавати до ФСБ через анонімний месенджер у вигляді електронних координат, а також медіафайлів із прив'язкою до місцевості й детальним описом. Розвіддані потрібні були окупантам для планування тактичних операцій проти Сил оборони на східному фронті.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Втім співробітники СБУ спрацювали на випередження. Своєчасно викрили і затримали зловмисника під час виконання ним розвідувального завдання. Фігуранту вже повідомили про підозру в державній зраді", звітує відомство.

Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Служба безпеки України викрила в Одесі ще двох інформаторів російських спецслужб, які розвідували позиції української протиповітряної оборони.

Ворожі поплічники збирали розвіддані про місця розташування підрозділів Сил оборони і стратегічно важливих об'єктів критичної інфраструктури на території регіону. Насамперед їх цікавила інформація про переміщення колон з військовою технікою, а також позиції систем ППО ЗСУ.