Спецназ ГУР України завдав потужного удару по російській базі в Сирії, - ЗМІ

Дії спецназу ГУР в Сирії
Дії спецназу ГУР в Сирії

За інформацією джерел Kyiv Post, Головне управління розвідки України провело складну операцію з ураження російської авіабази в Сирії, знищивши її військову техніку наступного дня після зустрічі Путіна і Асада.

За даними розвідувальних джерел, група "Хімік" здійснила удар по позиціях російських сил у Сирії наприкінці липня 2024 року. Атака була спрямована на російську військову техніку на авіабазі Кувейрес, розташованій на схід від Алеппо і окупованій російськими військами.

Опубліковані відео демонструють ключові моменти атаки: спочатку був знищений російський мобільний комплекс радіоелектронної боротьби, а потім дрони атакували військові об'єкти на авіабазі. Заявляється, що удар було завдано наступного дня після зустрічі Путіна і Асада в Кремлі, яка відбулася 24 липня.

Авіабаза Кувейрес перебуває під контролем росіян і використовується ними для військових цілей з 2015 року. За даними української розвідки, база також використовувалася для навчання і транспортування іноземних наємників на війну в Україні.

Раніше Kyiv Post також публікував відео атак українських спецпризначенців на ворожі блокпости, опорні пункти, піші патрулі та колони військової техніки на Голанських висотах у Сирії. За даними джерела в ГУР, з початку року повстанці за підтримки українських бійців завдали численних ударів по російським військовим об'єктам під контролем так званої Групи збройних сил РФ у Сирії.

Читайте також