США посилять контроль за продажем мікросхем Китаю

Штати посилюють контроль над продажем мікросхем Китаю
Штати посилюють контроль над продажем мікросхем Китаю

Адміністрація нового президента США Джо Байдена планує встановити нові умови, які розширять повноваження країни щодо припинення експорту обладнання для виробництва напівпровідників до китайських компаній з країн-союзників.

Станом наразі, ключові постачальники обладнання для виробництва мікросхем, зокрема ASML і Tokyo Electron, не будуть зачеплені, так як буде виключено поставки з країн, що експортують це обладнання, таких як Японія, Нідерланди і Південна Корея, повідомляє Reuters.

Нові зміни, які є розширенням правила про прямі іноземні продукти, призведуть до того, що китайські заводи, що є основними виробниками мікросхем в Китаї, не зможуть отримувати експортні товари з країн, таких як Ізраїль, Тайвань, Сінгапур та Малайзія.

Відповідаючи на запитання щодо майбутнього пакету заходів щодо експортного контролю, представник китайського МЗС Лінь Цзянь заявив, що такі спроби США "пригнічувати китайську напівпровідникову промисловість" підривають світову торгівлю і завдають шкоди всім сторонам. Він також наголосив, що Китай сподівається на протидію відповідних країн у зусиллях США і захищає свої довгострокові інтереси. Заборона експорту чипів — головні новини.

США уже введуть контроль над експортом чипів і обладнання для їхнього виробництва до Китаю у 2022 і 2023 роках, щоб запобігти просуванню Китаю в галузі суперкомп'ютерів і штучного інтелекту, які можуть стати в пригоді китайській армії.

Правило про прямі іноземні продукти передбачає, що якщо продукт виготовлено з використанням американської технології, уряд США має право заборонити його продаж, включаючи продукти, що були виготовлені в інших країнах.

Джерело: УНІАН

Читайте також