США застерігають Ізраїль від повномасштабної війни з "Хезболлою" - ЗМІ

Солдати в бойовій позиції. Загроза конфлікту
Солдати в бойовій позиції. Загроза конфлікту

Американські посадовці попередили Ізраїль про небезпеку розпочати повномасштабну війну з "Хезболлою" 22 вересня. Речник Ради національної безпеки США, Джон Кірбі, заявив, що є "кращі способи" вирішити проблему повернення ізраїльських громадян на півночі, а не через військовий конфлікт та ескалацію. Міністр оборони США, Ллойд Остін, також наголосив на важливості досягнення дипломатичного рішення і захвилюванні безпеки громадян США. Водночас прем'єр-міністр Ізраїлю, Беньямін Нетаньягу, не збирається послаблювати військовий тиск на "Хезболлу" і обіцяє продовжувати удари проти угруповання.

На минулому тижні Ізраїль оголосив про розширення стратегічних цілей війни в Газі для забезпечення повернення евакуйованих жителів на півночі Ізраїлю до їхніх будинків, які є постійним об'єктом для "Хезболли". Ізраїль здійснив безпрецедентну серію ударів проти угруповання, зруйнувавши їхню техніку, включаючи пейджери і інші пристрої.

"За останні кілька днів ми завдали 'Хезболлі' низки ударів, яких вона не очікувала. Якщо 'Хезболла' не отримала повідомлення, я обіцяю вам, що вона його отримає", - заявив Беньямін Нетаньягу.

Джерело: ZN.UA

Читайте також