Стало відомо, чи евакуюються росіяни з Курщини на окуповану територію Запоріжжя

Евакуація росіян з Курщини на Запоріжжя
Евакуація росіян з Курщини на Запоріжжя

Жителі російської Курської області не поспішають евакуюватися на тимчасово окуповані території Запорізької області. Проте деякі люди все ж переїжджають. Про це повідомив голова Запорізької ОВА Іван Федоров у програмі "Ми-Україна".

За його словами, перші переселенці з Курської області були доставлені до Кирилівки на Азовському узбережжі. Проте він зауважив, що це не масова евакуація.

— Це навіть не про сотні сімей. Це окремі сім'ї, які були привезені виключно для російської пропаганди: нібито вони надають допомогу, — зазначив він.

Також Федоров додав, що з числа захоплених росіянами баз відпочинку лише кілька прийняли жителів Курської області.

— Евакуація жителів Курської області на тимчасово окуповані території – це черговий пропагандистський крок окупантів, щоб показати "турботу" про своїх та випросити додаткові кошти з російського бюджету, — додав голова Запорізької ОВА.

Нагадаємо, що українська влада зобов'язана піклуватися про цивільне населення прийнятих під контроль територій Курської області РФ. Про це заявив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, коментуючи критику щодо евакуації росіян до України.

Читайте також