Стрілець із Туреччини став зіркою інтернету, виступивши на Олімпіаді без екіпірування

Стрілець з Туреччини без екіпірування на Олімпіаді
Стрілець з Туреччини без екіпірування на Олімпіаді

Стрілець з мінімальним спорядженням виграв срібло на Олімпіаді-2024

На Олімпіаді-2024 у фіналі змішаного командного заліку зі стрільби з пневматичного пістолета на 10 метрів турок Юсуф Дікеч виграв срібну медаль. Його виступ викликав захоплення у соцмережах, де його стали називати "Кілером з Олімпіади".

@opameyang17 #olympia #turkey #türkiye #winner #shoot #shooting #shot #weapon #silvermedal #viral #viralvideo #viraltiktok #fy #fyp #fypppppppppppppp ♬ original sound - starz

У відміну від інших учасників, які використовують спеціальне спорядження для точності та безпеки, Дікеч змагався в берушах і зі звичайними окулярами для зору.

Срібло забрала Туреччина, а золото - Сербія. Для Дікеча це п'яті Олімпійські ігри, але перша медаль. Він почав займатися стрільбою, коли став унтер-офіцером у жандармерії. Він вірить у філософію, що успіх приходить лише зі зусиллями.

Перемога Дікеча і його незвичайний стиль викликали багато коментарів та жартівливих спекуляцій у соцмережах. Туреччина виявилася сильною командою, яка може здобувати медалі навіть без спеціальних пристосувань.

Також серед призерів Олімпіади-2024 у стрільбі з малокаліберної гвинтівки з трьох положень з відстані 50 метрів був український стрілець Сергій Куліш.

Читайте також