Штучний інтелект може ставить під загрозу вибори у Британії – Reuters

За допомогою швидко розвиваючоїся технології штучного інтелекту може виникнути загроза для проведення виборів до британського парламенту, запланованих на кінець 2024 - початок 2025 року. Це стверджує Reuters з посиланням на звіт британського Національного центру кібербезпеки.

У звіті попереджається, що штучний інтелект сприяє поширенню дезінформації за допомогою підроблених відео та "гіперреалістичних ботів".

За словами видання, традиційний спосіб голосування в Британії, який передбачає використання олівця або ручки, ускладнює завдання хакерам втрутитися. Але згідно зі звітом Національного центру кібербезпеки, розвиток штучного інтелекту полегшить поширення дезінформації під час виборчої кампанії.

Також документ підкреслює, що "ворожі країни та їхні проксі" збільшують кібератаки проти Великої Британії, і їх стає складніше відстежити.

У звіті зазначається, що минулого року британські кіберфахівці помітили "появу нового класу кіберсупротивників", які підтримували вторгнення Росії в Україну та мотивували свої дії ідеологічно, а не фінансово.

На додаток до цього, зростання технологічної сили Китаю визначається як суттєва загроза для безпеки Великої Британії.

"Ми ризикуємо, що Китай стане провідною державою в кіберпросторі, якщо наші зусилля щодо збільшення стійкості до кіберзагроз та розвитку наших можливостей не будуть належним чином підтримуватися", - стверджують фахівці у звіті.

Нагадаємо, раніше понад вісім тисяч письменників висловили свою скаргу на штучний інтелект, а також було повідомлено, що він може становити загрозу глобальному миру та безпеці.