Створили карту таборів, у які росіяни вивозять українських дітей

Російські військові з початку повномасштабної війни вивозять українських дітей до Росії та на підконтрольні ворогу території.

В Україні створили мапу таборів, де росіяни розселяють депортованих українських дітей, повідомляє Центр національного спротиву.

"Ворог здійснює політику геноциду на тимчасово окупованих територіях й знищує самоідентифікацію цілого покоління. Мапа створена на основі даних із відкритих джерел й буде доповнюватися. Як видно з географії таборів, процес вивезення дітей до РФ має систематичний характер й завчасно підготовлений", йдеться у повідомленні.

Хоча російська пропаганда стверджує про вимушені кроки й "евакуацію" дітей, насправді їх вивозять постійно, як з прифронтових так і з віддалених від бойових дій районів.

До таборів потрапляють:

сироти;

діти з інтернатів, які мають родичів в Україні, але їх все одно примусово вивозять;

діти батьків, які не пройшли фільтрацію й потрапили до російських катівень.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

У цих таборах, за заздалегідь підготовленою програмою, дітей навчають російській історії, викривленому трактуванні війни в України, змушують співати російський гімн.

Всього на мапі нанесено 45 дитячих творів й 12 мілітарних таборів.

"Іноді дітей вивозять до центрів мілітарної підготовки на так зване перевиховання. Тобто відбувається ідеологічна обробка. Наприклад, у Чечню привозили підлітків із Донецької та Луганської областей. Метою таких програм є створення особливо жорстоких й вірних режимові підлітків", зазначають у ЦНС.

17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт президента РФ Володимира Путіна та уповноваженої з прав дитини в РФ Марії Львової-Бєлової за співучасть у викраденні дітей з України.

Генеральний прокурор Андрій Костін заявив, що рішення МКС видати ордери на арешт Путіна та Львової-Бєлової означає, що за межами Росії вони мають бути заарештовані та передані до суду.

Торік Марія Львова-Бєлова "всиновила" хлопчика, якого російські окупанти викрали з Маріуполя Донецької області.