"Свідоме приниження Європи": у Зеленського гостро відповіли Орбану

Абсурдною публічною позицією назвали заяви прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана щодо необхідності переговорів з РФ та небезпеки українського контрнаступу в Офісі президента України.

Таким чином угорський прем'єр вкотре демонстративно ображає цінності Європейського Союзу та міжнародного права загалом. Про це у Twitter написав радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк.

За його словами, такі заяви ‒ це свідоме приниження Європи та потурання терористичним діям Росії.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Це також свідоме виправдання агресора і заохочення його до продовження знищення України/Європи. Угорщині саме час усвідомити, що через контрнаступальні дії Україна повертає свої території і своїх людей. Це справедливо і обов'язково", ‒ зазначив Подоляк.

Він також порадив прем'єр-міністру Угорщини, якщо той справді хвилюється про втрати, зателефонувати своєму "другу Путіну" та попросити, аби російські збройні формування вийшли за межі міжнародно визнаних кордонів України.

"І тоді війну буде закінчено. Більше жодних втрат і смертей. Лише повноцінний вивід збройного контингенту і техніки окупанта є передумовою до закінчення війни. Чи хтось чув подібні заклики Орбана до Росії?", ‒ наголосив Подоляк.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан зробив нову заяву про необхідність припинення вогню та мирних переговорів між Україною та Росією. За його словами, сісти за стіл перемовин сторони мають ще до початку українського контрнаступу.

При цьому він зазначив, що атакуюча сторона зазнає втричі більших втрат, ніж той, хто обороняється.