Telegram передає правоохоронцям контактні дані зловмисників з 2018 року – Дуров

Телеграм передає контактні дані зловмисників
Телеграм передає контактні дані зловмисників

Telegram може розкривати IP-адреси та телефонні номери злочинців органам влади

Мій попередній допис міг здатися таким, що анонсує серйозні зміни в роботі Telegram. Але насправді мало що змінилося. Щоразу, коли ми отримували належним чином оформлений законний запит відповідними каналами зв'язку, ми перевіряли його і розкривали IP-адреси та номери телефонів небезпечних злочинців. Цей процес був запроваджений ще задовго до минулого тижня

Засновник месенджера Павло Дуров повідомив, що Telegram з 2018 року може розкривати IP-адреси та телефонні номери злочинців органам влади в більшості країн. Він заявив, що цей процес включає перевірку законних запитів та розкриття даних небезпечних злочинців. Зокрема, у Бразилії за перший квартал 2024 року було розкрито дані зловмисників за 75 запитами, а в Індії - за 2461 запитом. У третьому кварталі в Європі зросла кількість обґрунтованих юридичних запитів. Дуров також підкреслив, що Telegram завжди дотримується місцевих законів, якщо вони не суперечать цінностям свободи та приватності.

Таким чином, Telegram продовжує захищати своїх користувачів від злочинців і допомагає правоохоронним органам в розкритті справ. Компанія змінила політику конфіденційності та умови використання застосунку, щоб унеможливити зловмисникам зловживати пошуком у Telegram.

Читайте також