Telegram передаватиме правоохоронцям контактні дані зловмисників: деталі

Telegram повідомляє правоохоронцям контактні дані зловмисників
Telegram повідомляє правоохоронцям контактні дані зловмисників

З метою запобігання зловживанням пошуком у Telegram, компанія оновила умови використання та політику конфіденційності свого месенджера. Про це повідомив засновник Павло Дуров.

Він зазначив, що IP-адреси та номери телефонів осіб, які порушують правила платформи, можуть бути розкриті відповідним органам влади за законними запитами.

Команда модераторів, яка використовує штучний інтелект, вже протягом кількох тижнів покращує безпеку пошуку у Telegram. За словами Дурова, весь проблемний контент, виявлений у пошуку, більше не доступний.

Заходи, які були вжиті, мають давати злочинцям відчуття відлякування. Пошук у Telegram призначений для пошуку друзів та новин, а не для просування незаконних товарів. Засновник заявив, що він не дозволить зловмисникам підірвати цілісність платформи, на якій користувачів нараховується майже мільярд осіб.

Згадаємо, раніше Павло Дуров був затриманий у Парижі через підозру у сприянні поширенню дитячої порнографії через Messenger Telegram. Розслідування OFMIN показало, що Telegram використовувався для розповсюдження посилань на групи з незаконним контентом, зокрема, матеріалами, пов'язаними з дитячою порнографією.

Варто відзначити, що після затримання засновника месенджера Telegram у Франції, компанія почала співпрацювати зі слідством, відповідаючи на запити правоохоронних органів.

Читайте також