Телеканал ABC затвердив остаточні правила дебатів між Трампом та Гарріс

Виборці Трампа та Гарріс в дебатах
Виборці Трампа та Гарріс в дебатах

Дебати між Трампом і Гарріс: остаточні правила

10 вересня відбудуться дебати між кандидатами у президенти США - Дональдом Трампом та Камалою Гарріс. Телеканал ABC затвердив остаточні правила цих зустрічей.

Девід Мьюїр, провідний та головний редактор програми "World News Tonight", та Лінсі Девіс, ведуча програми "Prime" на каналі ABC News Live, стануть модераторами.

Це будуть перші дебати між Гарріс, кандидатом від Демократичної партії, та її опонентом Трампом, кандидатом від республіканців. Зустріч відбудеться у Філадельфії, штаті Пенсільванія, у Національному конституційному центрі і не передбачатиме присутності глядачів. Дебати триватимуть 90 хвилин з двома рекламними паузами.

Запитання кандидатам ставитимуть тільки модератори. Мікрофон буде включений тільки для політика, якому належить черга говорити.

Вступних заяв не буде, а на заключні виступи буде виділено дві хвилини на кожного кандидата.

Крім того, час відповіді на кожне запитання також буде обмежено двома хвилинами. Ще дві хвилини буде на спростування та ще одна на уточнення, роз'яснення чи відповідь.

Трамп та Гарріс будуть стояти за трибунами протягом усього часу дебатів. На сцені заборонено будь-який реквізит або заздалегідь написані нотатки. Кожному кандидату видадуть ручку, блокнот та пляшку води.

Співробітникам передвиборної кампанії заборонено буде взаємодіяти з кандидатами протягом усього заходу, включаючи рекламні паузи.

Віртуальне підкидання монетки визначило місце на подіумі та порядок заключних виступів. Трамп переміг і вибрав порядок.

Колишній президент США виступить із останнім заключним словом, а віце-президент Гарріс обрала праву позицію на трибуні, тобто ліворуч на сцені.

Джерело: РБК-Україна

Читайте також