Трамп пообіцяв депортувати мігрантів, які нібито їдять собак та котів

Депортовані мігранти з'їдають домашніх тварин
Депортовані мігранти з'їдають домашніх тварин

Трамп обіцяв депортувати гаїтянських мігрантів з Огайо

Кандидат у президенти від Республіканської партії Дональд Трамп заявив про намір провести масову депортацію гаїтянських мігрантів з міста Спрінгфілд в Огайо. Він зробив це після того, як на дебатах з Камалою Гарріс він неправдиво використовував звинувачення проти гаїтянців у тому, що вони їдять домашніх тварин. Про це повідомляє Reuters.

“Ми зробимо великі депортації в Спрінгфілді, штат Огайо”, - сказав Трамп на прес-конференції.

На цей раз він не повторив свого твердження про те, що мігранти їдять собак і котів, яке створило незадоволення в соціальних мережах.

Однак Трамп не назвав жодних інших аргументів для депортації гаїтян.

Більшість з 15 тисяч мігрантів з Гаїті, які проживають у Спрінгфілді, перебувають у США легально.

Трамп звинуватив демократів у злочинності через нелегальних мігрантів

Під час дебатів Трамп звинуватив демократів у збільшенні кількості нелегальних мігрантів та в зростанні злочинності загалом, зокрема "мігрантської злочинності".

“Вони дозволили злочинцям в'їжджати сюди. У Венесуелі рівень злочинності знизився, знаєте чому? Тому що всі їхні злочинці приїхали сюди. Тому що вона (Гарріс) дозволяє їм приїжджати сюди. Подивіться, що відбувається в наших містах? У Спрінгфілді мігранти їдять домашніх тварин наших жителів”, - заявив Трамп. Проте ведучий зазначив, що немає доказів, які б підтверджували це заяву.

Після висловлювання Трампа в соцмережі Tiktok поширився тренд, в якому американці жартували про "приготування" котів та собак.

Папа Римський критикує Трампа та Гарріс перед виборами

Папа Римський Франциск висловив критику кандидатів у президенти США через антимігрантську політику Трампа та підтримку права на аборти Гарріс.

Франциск назвав вибір, що стоїть перед американськими виборцями, "вибором меншого зла".

Читайте також