Тріщини й сухість на губах: як захистити ніжну шкіру взимку

Догляд за губами необхідний ритуал, щоб запобігти появі сухості й потрісканості.

Губи покриває тонка мембрана, тому вони такі ніжні й чутливі. І першими реагують на зміну температур, передає Gazeta.ua.

Оскільки в мембрані немає сальних залоз, губи тріскаються і сохнуть. Вплив сонця влітку й суха погода взимку можуть посилити цю сухість.

Нижче поради, що допоможуть уникнути сухості й тріщин на губах у холодну пору року

Якісний бальзам або гігієнічна помада

Гігієнічна помада захищає шкіру від вітру й холоду, пом'якшує, живить. Бальзам захищає шкіру від вітру й холоду, загоює рани й тріщини, відновлює, зволожує, живить.

Інвестувати в такий засіб варто особливо важливо взимку, адже в теплі місяці можна обійтися без нього. Усе завдяки природній вологості. Під час вибору засобу треба враховувати, що не кожна формула живить губи. Деякі лише забезпечують фізичний захист від вітру, тому навряд допоможуть шкірі губ за сильних морозів.

Шукайте формули зі зволожувачами, як-от гіалуронова кислота й гліцерин. І пом'якшувачами, як-от олія ши або какао. Носіть із собою гігієнічну помаду або бальзам.

Уникайте зневоднення

Оскільки зневоднення також може спричинити потріскані губи, важливо переконатися, що ви п'єте достатню кількість води. Детальніше про підтримання водного балансу читайте за посиланням.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Зволожувач повітря вдома й на роботі

Використання внутрішніх систем опалення у приміщеннях висушує повітря, що може посилити сухість та потрісканість губ. У пригоді стануть зволожувачі повітря, які вважають ефективним інструментом для підтримання пружності шкіри протягом усього року.

Поставте пристрій поруч з ліжком перед тим, як заснути, або тримайте його на столі протягом дня, щоб забезпечити додаткове зволоження вашій шкірі.

Не облизувати губи на вулиці

Шкіра губ не має сальних залоз, тому завжди беззахисна. В опалюваному приміщенні, де сухе повітря, або на вулиці з'являється бажання облизати губи. Тобто зволожити їх. Коли ми це робимо, вони пересихають ще більше. З'являється відчуття стягнутості, лущення, мікротріщини. Тому не облизуйте губи й навчіть цього правила дітей.

Носіть із собою гігієнічну помаду або бальзам. Вони захистять губи від вітру й морозу, і позбавлять необхідності облизувати губи.

Є декілька причин, чому виникають лущення на шкірі восени й узимку. Як правильно доглядати за шкірою в холодну пору року порадили косметологи.

Для того, щоб шкіра сяяла, необов'язково купувати дорогу косметику. Можна обійтися простими регулярними діями, які забезпечать якісний догляд, розповіла біохакерка Гаді П'юрб'юті.