Туреччина планує відмовитись від популярного формату відпочинку

Люди відпочивають на пляжі в Туреччині
Люди відпочивають на пляжі в Туреччині

Бізнесмени Туреччини вважають, що система "все включено" стає неефективною, і тому кількість готелів, які її застосовують, буде зменшуватись. Про це заявив член Асоціації молодих підприємців Анкари Мустафа Коркутата в інтерв'ю газеті Türkiye.

За словами Коркутата, щороку близько $1,4 млрд витрачається безперспективно. Він також зазначив, що all inclusive призводить до викидання великої кількості продуктів, які не використовуються повністю. Зокрема, до 400 г їжі може опинитись у смітнику з кожної тарілки.

Бізнесмен вважає, що готелі будуть намагатись переходити на нові формати харчування для відпочиваючих. Одним з варіантів може стати співпраця з рестораторами. Туристів будуть вивозити з готелів вечорами, привозити в центр міста, а потім везти на вечерю до ресторанів, з якими готелі уклали домовленості. Цей підхід дозволить бізнесу заробляти більше і ефективніше конкурувати з сусідньою Грецією з точки зору цін.

Раніше представники турецької індустрії туризму вже пропонували переглянути формат "все включено" у готелях. Вони вважають, що потрібно змінити варіанти вибору окремих послуг, зокрема відмовитись від надання алкоголю за таким форматом.

Найбільше шахрайство з іноземними туристами виявлено в Туреччині

Недавно в Туреччині було виявлено шахрайство з іноземними туристами. Деякі гіди водили їх на фальшиві екскурсії до неіснуючих визначних місць. Каппадокія, відома своїми унікальними ландшафтами і популярна серед туристів, також потерпіла від цього. Проведене розслідування виявило, що деякі туристичні компанії організовували поїздки в інші місця, ніж обіцяли.

Читайте також