У Ялті стався потоп

Затоплені вулиці Ялти
Затоплені вулиці Ялти

Сильні дощі спричинили затоплення вулиць Ялти. Місцеві мешканці поширюють відео з наслідками негоди.

Одне з відео показує великі потоки води на дорозі, які помітні знятті жителями Ялти.

Раніше повідомлялося, що в місті йшов сильний дощ, гроза і злива. Місцеві жителі скаржилися на труднощі у пересуванні через потоки на вулицях, що заважали досягнути своїх будинків.

У ряді областей України сьогодні, 16 вересня, оголошено штормове попередження. У Одесі 15 вересня випала майже півмісячна норма дощових опадів – 19 мм.

У Польщі також сталася масштабна повінь. Завдяки негоді було призупинено навчання в понад 350 дитячих садках та школах у чотирьох воєводствах. Потоп найсильніший за останні 27 років, інцидент призвів до смерті двох осіб.

Також сильні дощі спричинили повені в Австрії, Чехії та Румунії. У Чехії повінь була наслідком тривалих дощів, що тривали з 12 вересня на півдні країни.

Через негоду знеструмлено приблизно 260 тисяч будинків, близько 1,9 тисяч мешканців було евакуйовано спецслужбами. Пасажирський залізничний рух практично припинився в Моравсько-Сілезькому регіоні.

Додамо, що у місті Дальнереченськ Приморського краю вранці 6 серпня розпочалася повінь після руйнівного прориву дамби. В одній з будівель місцевої школи було організовано пункт тимчасового розміщення постраждалих.

Читайте також