У Білгороді ліквідовано російського пропагандиста (відео)

Ліквідація російського пропагандиста у Білгороді
Ліквідація російського пропагандиста у Білгороді

У Білгороді 15 вересня помер кремлівський пропагандист Олександр Коробов на прізвисько Краб. Його зламали черепом. Про це повідомило Головне управління розвідки.

Коробов працював на каналі "Росія 1" і очолював його Білгородський пункт. В ефірі він хвалив воєнних злочинців з російської армії і створював продукти для ресурсу Міноборони РФ - телеканалу "Звезда". Крім того, Коробов отримував нагороди від російського диктатора Володимира Путіна.

Коробов родом з міста Комсомольськ-на-Амурі Хабаровського краю РФ, але жив у Білгороді. Він також періодично навідувався до Москви за інструкціями.

"У гонитві за визнанням та рублями від кремлівських господарів постійно виконував брудну роботу геть далеко від рідних місць - наприклад, на окупованих територіях України, зокрема в Донецькій та Луганській областях", - йдеться у повідомленні ГУР.

За даними української розвідки, пропагандист не тільки готував неправдиві матеріали про війну, але й особисто брав участь у скоєнні тяжких воєнних злочинів проти України.

Нагадаємо, у Курській області РФ був тяжко поранений один з так званих "воєнкорів", пропагандист російської державної телерадіокомпанії Євгеній Поддубний.

До слова, Відземський окружний суд у Латвії засудив до реального тюремного терміну на один рік прокремлівську активістку Єлену Крейле у справі виправдання геноциду, злочинів проти людяності, миру та воєнного злочину.

Раніше США запровадили санкції проти російської телекомпанії Russia Today, а також "ТВ-Новости" та "Евразия". Під американськими обмеженнями також опинився російський пропагандист Дмитро Кисельов.

Читайте також