У Чехії повідомили, скільки українських біженців ніколи не зверталися за гуманітарною допомогою

Українські біженці не зверталися за допомогою
Українські біженці не зверталися за допомогою

Більшість українців, які знайшли притулок в Чехії, успішно інтегруються до місцевого суспільства. Про це свідчать дані опитування, проведеного Інститутом соціології Академії наук Чехії, згідно зі статтею на порталі "Хвиля".

За результатами дослідження, більше двох третин українців в Чехії працюють чи займаються підприємницькою діяльністю, причому 86% з них мають повну робочу зайнятість. Це свідчить про значний внесок українських біженців до економіки Чехії.

Дослідження також показало, що понад половина українських біженців може спілкуватися чеською мовою у повсякденних ситуаціях. Крім того, близько 75% українців хоч раз зверталися до медичних послуг в Чехії.

Українські біженці в основному проживають у найбільших містах Чехії, зокрема у Празі, Брно, Остраві та інших населених пунктах.

46% українських біженців мають вищу освіту, і майже дві третини з них планують залишитися в Чехії після закінчення терміну тимчасового захисту.

Дані даного опитування базуються на відповідях 13835 українських біженців віком від 15 років, яке було проведене на замовлення Міністерства внутрішніх справ Чехії.

Читайте також