У Дніпрі вулицю Південну перейменовано на честь Української добровольчої армії

Вулиця Південна - Українська добровольча армія
Вулиця Південна - Українська добровольча армія

У Дніпрі вулицю Південну перейменували на бульвар Української добровольчої армії. Це один із майже 500 топонімів, що змінив назву за останні 2,5 роки. Про це повідомила пресслужба міськради.

Мер Дніпра Борис Філатов зазначив, що місто повинно шанувати героїв, які захищають Українську державу, і перейменування вулиць на честь тих, хто приділяє своє життя і здоров'я свободі всіх, є справедливим. Він також додав, що він особисто допомагає воїнам Української добровольчої армії з 2014 року.

Бульвар Української добровольчої армії знаходиться у середмісті Дніпра й межує з Кельнським. Тут також знаходиться відома статуя "Атлант".

Із великою подякою сприйняли рішення Дніпровської міської ради про перейменування однієї з центральних вулиць на честь Української добровольчої армії. Щиро вдячні міському Голові Дніпра Борису Філатову, депутатам, усім мешканцям-патріотам за таку Честь!

Українська добровольча армія - це добровольче військове формування України, утворене на початку війни з Росією. Її бійці активно брали участь в АТО/ООС і є однією з найбільш ефективних частин Сил Оборони України.

Верховна Рада розглянула перейменування п'яти населених пунктів, але не змогла перейменувати Первомайськ Миколаївської області та Синельникове Дніпропетровської області.

Читайте також