У Ковелі під військкоматом зібралися мітигнувальники. ТЦК заявив про причетність російських спецслужб

Мітигнувальники зібралися під військкоматом у Ковелі
Мітигнувальники зібралися під військкоматом у Ковелі

У Ковелі Волинської області відбувався мітинг під місцевим військкоматом. Затримано трьох чоловіків у військкоматі для перевірки військово-облікових даних. Соцмережі планували «заклики до бунту», російські спецслужби використали це. На відео було видно натовп, що стояв навпроти правоохоронців і кидали автомобільні шини. «Реальні люди», що чинили спротив, понесуть відповідальність. Вважають, що конфлікт підтримували російські спецслужби. Поширили приклади повідомлень ботів та вкидів, щоб «масштабувати бунт». Ситуацію у військкоматі назвали «спровокованою з метою дискредитації чинної влади та протидії заходам мобілізації».

У військкоматі заявили: «Учора ви знецінили справжню сутність гасла «Героям Слава!», яке вигукували, та аплодували ухилянту, який не зробив нічого заради перемоги України, а Герой України, Олександр Мацієвський, знав справжню ціну цим словам, за що був розстріляний ворогом».

Апеляційний суд змінив запобіжний захід екскерівнику Рівненського обласного ТЦК Сергію Луцюку, якого підозрюють у побитті підлеглого. Запроваджено тримання під вартою на заставу в розмірі 454 200 грн.

Читайте також