У Курській області впав ще один російський прапор (відео)

Прапор Росії з падає в Курській області
Прапор Росії з падає в Курській області

Українські військові вилучили російський прапор з адмінбудівлі в селі Свердликове Курської області РФ. Про це інформує батальйон "Нахтігаль" 14-го полку безпілотних систем ЗСУ.

Один з військових, Юрій Яковенко із позивним Хорват, в коментарі до цього факту зазначив: "100 років тому в Курській губернії (області) більш як 60% населення спілкувалося українською мовою. Ми ж хто такі, щоб дозволяти комусь утискувати україномовних громадян Росії?".

Точний час, коли було зняте відео не вказується.

Нагадаємо, що в Курській області тривають бойові дії неподалік від Курчатова, де знаходиться Курська АЕС. ЗСУ взяли під контроль населені пункти Козача Локня, Мирний, Круглик і Бондарівка. На півдні українські з'єднання прорвались до Мартинівки і там з'єдналися з іншими військовими частинами. Також велися бої біля входу в Коренево і в Ольгівці з Крем'яним.

Відомо, що російський президент Володимир Путін провів нараду з постійними членами Радбезу через ситуацію на Курщині. Міністерство оборони РФ також не заперечує, що бої наростають біля міста Суджа. Крім того, Міністерство оборони РФ надає додаткову підтримку в Суджанському районі, використовуючи реактивні системи залпового вогню, артилерію і важку гусеничну техніку для боротьби з підрозділами ЗСУ.

Читайте також