У Міненерго назвали мету фейків про аварію на Південноукраїнській АЕС

Міненерго розкриває фейки про аварію
Міненерго розкриває фейки про аварію

Фейки про аварію на Південноукраїнській АЕС - маніпуляція для дискредитації атомної енергетики - заявив міністр

Міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що це фейки про аварію на Південноукраїнській АЕС мають за мету дискредитувати атомну енергетику, яка є основним джерелом електроенергії в Україні.

Подія, яка сталася на Південноукраїнській АЕС і яку спочатку російські джерела, а потім і наші деякі експерти назвали аварією, за шкалою від 1 до 7 обліковується як нуль, тобто не підпадає під визначення. Це маніпуляція. І робиться вона задля дискредитації атомної енергетики. Бо сьогодні завдяки їй ми живемо 11 день без відключень.

Галущенко зазначив, що інформація про згорання силових трансформаторів на АЕС є брехнею, оскільки, за словами фахівців, якби це сталося, АЕС не змогла б постачати електроенергію.

Вважаю, що цій ситуації надали політичного забарвлення. Навіщо? Компетентні органи будуть розбиратися. Бо таких експлуатаційних подій на об’єктах енергетики відбувається дуже багато. Це техніка, вона ламається. Але ми не називаємо місце, де це стається, щоб не підсвічувати об’єкт. Бо тоді ми даємо росіянам посил, що у нас є якесь слабке місце, куди варто завдати удару - підсумував міністр.

У липні з'явилася інформація про погіршення електропостачання на Південноукраїнській АЕС через згорання трансформаторів. Проте, цю інформацію було визнано фейком.

Джерело: Укрінформ

Читайте також