У Москві скоєно замах на начальника військового підрозділу (оновлено)

Замах на начальника військового підрозділу
Замах на начальника військового підрозділу

У Москві стався вибух в автомобілі заступника начальника передавального радіоцентру військового підрозділу супутникового зв'язку РФ. Про це повідомляють російські ЗМІ.

Зазначається, що в Москві, на парковці біля будинку на Синявинській вулиці, стався вибух в автомобілі Toyota Land Cruiser, в якому перебували чоловік і жінка. Заступника начальника, 49-річного Андрія Торгашова, відірвало ноги, а його дружину госпіталізували з рваними ранами. Також пошкодження отримали автомобілі, які стояли поряд, а в сусідній багатоповерхівці були вибиті шибки від сили вибуху.

МВС Росії заявило, що в автомобілі був встановлений вибуховий пристрій.

Згідно з відкритими даними, Андрій Торгашов є заступником начальника передавального радіоцентру військової частини супутникового зв'язку № 33790, яка належить до Збройних сил РФ.

Пізніше сам Торгашов заявив, що дізнався про вибух у своєму автомобілі, коли перебував на роботі. Він стверджує, що не був власником Toyota Land Cruiser і не має жодного стосунку до цього інциденту.

Також, за даними цієї ж інформаційної платформи, у машині знаходився чоловік із таким самим прізвищем та ім'ям, проте він не пов'язаний із військовою частиною, але також служить у Збройних силах РФ.

Видання «Коммерсант» повідомило, що, можливо, Торгашову загрожував замах на життя. Журналісти стверджують, що цей інцидент може бути пов'язаний з діями українських спецслужб та їхніми агентами. Поки що, справа порушена як замах на вбивство, але у майбутньому може бути перекваліфікована як теракт.

Голова російського Слідкому доручив поставити справу на контроль у центральному апараті відомства.

Також, в окупованому Бердянську Запорізької області стався вибух, в результаті якого загинув місцевий колаборант. Вибуховий пристрій був закладений під його автомобіль.

Читайте також