У МОЗ назвали кількість пошкоджених та знищених ворогом медзакладів

Медзаклади постраждали через ворожий напад
Медзаклади постраждали через ворожий напад

Росія обстрілює медичні заклади в Україні

З початку повномасштабної війни Росія цілеспрямовано обстрілює медичні заклади України. Протягом цього часу було пошкоджено 1642 медичних об'єкта та повністю зруйновано 99 закладів. Ці атаки систематичні і спрямовані проти цивільної інфраструктури.

Міністерство охорони здоров'я підкреслило, що росіяни спеціально обстрілюють лікарні, пологові будинки, амбулаторії та поліклініки.

За даними відомства, найбільше медичних закладів постраждало у Харківській, Донецькій, Миколаївській, Херсонській, Чернігівській, Київській, Дніпропетровській, Запорізькій та Сумській областях. Щодо тимчасово окупованих територій, неможливо з'ясувати повний обсяг руйнування лікарень.

"Зазначимо, що в Україні попри постійні обстріли активно відновлюють медичну інфраструктуру. За понад два роки у різних областях країни повністю або частково відновлено 885 медичних закладів. Найбільше відновлено у Миколаївській, Дніпропетровській, Київській, Харківській та Чернігівській областях. Держава працює над забезпеченням якісних і доступних медичних послуг", - заявили в Міністерстві охорони здоров'я.

Читайте також