У Нафтогазі оцінили прибутки за перше півріччя

Графік з прибутками Нафтогазу за півріччя
Графік з прибутками Нафтогазу за півріччя

Нафтогаз тричі збільшив свій прибуток у першому півріччі 2024 року

За даними огляду фінансової звітності групи "Нафтогаз", компанія в першому півріччі 2024 року отримала 24,4 млрд грн чистого консолідованого прибутку. Це на 4 рази більше, ніж у першому півріччі 2023 року (6,6 млрд грн).

Група "Нафтогаз" зазначає, що навіть в умовах воєнного стану та виконання державних зобов'язань, вона продовжує зміцнювати свої позиції й показує рост фінансових результатів. Олексій Чернишов, очільник компанії, висловив подяку всім співробітникам "Нафтогазу" за цей успіх.

Компанія зазначила, що консолідований операційний прибуток за перше півріччя 2024 року склав 28,9 млрд грн, що вдвічі більше, ніж у минулому році.

"Нафтогаз" пояснює покращення фінансових результатів збільшенням доходів від реалізації газу, нафти, нафтопродуктів та послуг з розподілу газу.

Прибуток у першому півріччі 2024 року показали такі компанії групи "Нафтогаз": НАК "Нафтогаз України", АТ "Укргазвидобування", АТ "Укртрансгаз", ПАТ "Укрнафта", ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз Україна", АТ «Укртранснафта».

Також, компанії групи "Нафтогаз" сплатили в державний бюджет податків на суму 44 млрд грн, що становить 7,5% всіх контрольованих платежів Державної податкової служби України.

Важливо зазначити, що компанія успішно завершила опалювальний сезон 2023/2024 років в умовах дії плану спеціального режиму опалення (ПСО) на початку квітня 2024 року.

Читайте також