У Нідерландах збільшилась кількість інцидентів за участю фейкових поліцейських

Ілюстрація до новин про збільшення кількості інцидентів з фейковими поліцейськими
Ілюстрація до новин про збільшення кількості інцидентів з фейковими поліцейськими

Кількість інцидентів, коли шахраї видають себе за поліцейських, в Нідерландах зросла. Якщо минулого року було зафіксовано близько 400 таких випадків, то цьогоріч вже понад 2,4 тисячі. За даними поліції, особливо часто стають жертвами люди похилого віку. Шахраї дзвонять жертвам, повідомляють про крадіжки в їхньому районі і пропонують відправити на місце офіцера, який забере їхні коштовності на зберігання. Люди, надіючись на допомогу поліції, втрачають усе, у тому числі заощадження, сімейні реліквії та витвори мистецтва.

Правоохоронці закликають всіх жертв такого шахрайства звертатися в поліцію і подають попередження про діючі групи зловмисників по всій території Нідерландів. Справжні поліцейські ніколи не забирають особисті речі громадян, завжди можуть ідентифікувати себе за допомогою посвідчення і їх можна перевірити за офіційним номером поліції.

Україна також стикається з проблемою шахрайства, можливо, через це в країні зростає кількість судових вироків за цей злочин. Актор театру і кіно, Андрій Валенський, виявився жертвою шахраїв, які вивели 270 тисяч гривень з його банківського рахунку.

Шахрайські дії під назвою "Укренерго"

Шахраї виявилися активними на соціальній мережі Facebook, де використовували назву компанії "Укренерго", щоб привернути увагу до своїх сторінок. Вони розмістили посилання на Telegram-канал, де нібито можна записатися в електронну чергу для відвідування ТЦК. У результаті актор переказав шахраям 270 тисяч гривень.

Читайте також

сьогодні, 11:09 1 переглянули