У Ніжині жінку оштрафували на 140 тис. грн: публікувала дані про пересування ТЦК

Жінку оштрафували за публікацію ТЦК
Жінку оштрафували за публікацію ТЦК

У Чернігівській області жінку оштрафували на 140 тисяч гривень за розповсюдження інформації про пересування працівників військкомату. Про це повідомляє Полтавський ТЦК і СП, посилаючись на рішення суду.

Слідство встановило, що жителька Ніжина, що знаходиться в Чернігівській області, в місцевому чаті розповідала про переміщення військових, які здійснюють мобілізаційні заходи.

У вироку суду йдеться про те, що 6 травня вона опублікувала принаймні три дописи про знаходження та пересування співробітників військкомату.

«В сторону базару сім зелених, виписують», «Біля Зірочки», «Можливо й було, але не бачила на власні очі», - йшлося в її публікаціях.

Також вона опублікувала фото військових. Суд вирішив, що такі дії заважають діяльності ЗСУ і виніс вирок - штраф у розмірі 8 236 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 140 тисяч гривень. Також до державного бюджету конфісковано речовий доказ - мобільний телефон.

Нагадаємо, у Івано-Франківську суд відправив під арешт чоловіка, який допоміг синові втекти від працівників військкомату. Чоловік перебуватиме під вартою до 18 жовтня 2024 року. Зазначається, що чоловікові, який заблокував автомобіль з військовозобов'язаними в Івано-Франківську та допоміг їм втекти, повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Підозрюваний буде чекати вироку під вартою.

Читайте також