У російських дронах «Гербера» можуть стояти українські сімки – Defense Express

Український дрон Гербер з українськими сімками
Український дрон Гербер з українськими сімками

У безпілотниках нового типу "Гербер", які були використані при атаках на Україну, можуть бути українські сім-карти, що передають інформацію до Росії через нашу Інтернет-мережу. Про це повідомив Олег Катков, головний редактор Defense Express.

Катков зазначив, що хоча "Гербер" не використовувалися масово, проте деякий кількість знищених безпілотників справді були цього типу. "Гербер" є меншим за "Шахед" і складається з пінопласту та дошок. Усередині них знаходяться російські компоненти, але поки не знайшли бойову частину. За словами Каткова, ці безпілотники використовуються для розвідки і фіксації українських протиповітряних засобів оборони та радіолокаційних станцій.

Він додав, що "Гербери" використовуються для відволікання уваги від дорогих боєприпасів, якими вони знищуються, але в майбутньому Росія може встановити на них бойову частину. Однак їх дальність дії буде обмежена радіозв'язком. Він також зазначив, що Росія під час своїх атак використовувала безпілотники з фанери та пінопласту як приманки для визначення місця розташування української протиповітряної оборони.

Читайте також

В Одесі пролунали вибухи: що відомо
сьогодні, 00:02 1011 переглянули
Вибухи в Одесі