У США пояснили, чому Китай боїться поразки Путіна

Образ Володимира Путіна застрашує Китай
Образ Володимира Путіна застрашує Китай

Згідно зі статтею колишнього держсекретаря США Кондолізи Райс, Росія зараз є ізольованою та мілітаризованою країною. Проте, хоча Путін не може програти, він також не хоче відродження Російської імперії.

У лютому 2022 року, коли Росія вторглася в Україну, вона думала, що Україна буде підкорена за кілька днів. Російські війська навіть взяли запаси їжі на три дні та приїхали з парадною уніформою для урочистої ходи після захоплення. Однак, перший рік війни розкрив слабкі сторони російських військ - корупцію та некомпетентність.

Україна, незважаючи на відсутність військово-морського флоту, зуміла ефективно захиститися від російських морських сил і організувала транспортування зерна вздовж свого узбережжя.

На думку Кондолізи Райс, Росії доведеться стикатися з довгостроковими економічними наслідками. Багато громадян Росії вже залишили країну через війну, а російська нафтогазова промисловість понесла втрати.

Отже, хоча Китай не може дозволити Путіну програти, він також не зацікавлений у створенні нової Російської імперії, що може призвести до вторинних санкцій проти його власної економіки.

Читайте також