У США зробили загрозливу заяву щодо Китаю: ЗМІ розвідали деталі

Голова Командування повітряної мобільності ВПС США генерал Майк Мініхан вважає, що війна між Китаєм і Сполученими Штатами може початися через два роки.

Про це йдеться у службовій записці, яку він передав підлеглим. На думку генерала, до потенційного конфлікту залишилося менше часу, ніж вважають інші високопоставлені американські чиновники в оборонному відомстві, повідомляє The Washington Post.

Мініхан просить особовий склад прискорити підготовку до потенційного конфлікту, посилаючись на амбіції лідера Китаю Сі Цзіньпіна і можливість того, що американці не звернуть на це уваги, поки не стане надто пізно.

"Сподіваюся, що я помиляюсь. Але інтуїція підказує мені, що ми будемо боротися у 2025 році. Сі забезпечив собі третій термін і скликав військову раду в жовтні 2022 року. Президентські вибори на Тайвані відбудуться 2024 року і дадуть Сі привід. Президентські вибори в США відбудуться 2024 року і дадуть Сі розгублену Америку. Команда, причина і можливість Сі все це націлене на 2025 рік", додав генерал.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Записка Мініхана заохочує тисячі військовослужбовців під його командуванням готуватися до війни і в кількох інших аспектах. Весь особовий склад, який йому підпорядковується, повинен більш активно ставитися до тренувань.

Речниця ВПС США Хоуп Кронін підтвердила автентичність записки, зазначивши, що наказ Мініхана "ґрунтується на минулорічних фундаментальних зусиллях Командування повітряної мобільності з підготовки Повітряних сил до майбутнього конфлікту, якщо стримування виявиться невдалим".

Німеччина розробляє нову стратегією взаємин з Китаєм. Вона буде спрямована на зниження залежності від Пекіна, який з 2016 року є головним торговим партнером Берліна.

Так, міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер заявив, що Німеччина має знижувати свою залежність від Китаю поступово, оскільки різке відокремлення від китайського ринку призведе до втрати робочих місць у найбільшій економіці Європи.