У Telegram з'явиться нова функція для користувачів з України, РФ та Білорусі

Зміни в Telegram: користувачі зможуть обмежувати коло осіб, які можуть надсилати їм повідомлення

Павло Дуров, засновник месенджера Telegram, оголосив, що з 1 квітня користувачі з України, Росії та Білорусі зможуть самостійно обмежувати коло осіб, які можуть надсилати їм особисті повідомлення.

«Чотири дні тому російськомовні користувачі Telegram стали скаржитися на повідомлення від незнайомців із закликами до терактів. Протягом години після отримання подібних скарг ми застосували низку технічних заходів та організаційних заходів для того, щоб запобігати цій активності», – написав Дуров.

За його словами, тисячі спроб надіслати повідомлення з закликами до терактів було припинено і користувачі, які брали участь у цьому флешмобі, отримали вічне блокування своїх Telegram-акаунтів.

«З початку наступного тижня всі користувачі з Росії, України та Білорусі зможуть обмежувати коло тих, хто може надсилати їм особисті повідомлення. Ми також впроваджуємо рішення на основі штучного інтелекту для ще більш ефективної фільтрації подібного спаму», – заявив засновник Telegram.

Дуров наголосив, що Telegram не призначений для спам-розсилок і закликів до насильства.

Також повідомлялося, що Telegram співпрацює з російською Федеральною службою безпеки та Роскомнаглядом і виконує їх прохання щодо блокування деяких каналів.

Адміністрація Telegram відмовляється блокувати канали, які розповсюджують російську пропаганду, що може призвести до блокування месенджера в Україні, заявив Ярослав Юрчишин, депутат від «Голосу» та голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова.

Законопроєкт №11115, який пропонує врегулювати роботу Telegram в Україні, зареєстровано у Раді.

Додатково:

  • Telegram, стоп? Дуров, ти де? Україна «перепрошиє» інформаційний простір
  • Головна небезпека Telegram-каналів в Україні
  • Чому й навіщо українське суспільство зробили заручником російського Telegram?