Убивство Фаріон: правоохоронці повідомили про підозру 18-річному дніпрянину

Поліцейський в капцях одноосібно пов'язує обвинуваченого з вбивством Фаріон
Поліцейський в капцях одноосібно пов'язує обвинуваченого з вбивством Фаріон

У Львові оголошено підозру в умисному вбивстві Ірини Фаріон 18-річному хлопцю з Дніпра, якого затримали 25 липня. Прокурори рекомендували його арештувати на два місяці без можливості внесення застави. Про це повідомив заступник генерального прокурора Антон Войтенко.

Затриманий погодився з повідомленням про підозру у вбивстві Ірини Фаріон. Прокурори будуть просити тримати його під вартою без можливості внесення застави.

За керівництва Львівської обласної прокуратури була оголошена підозра 18-річному жителю Дніпра у вчиненні умисного вбивства громадської діячки, народної депутатки України VII скликання Ірини Фаріон (ч. 1 ст. 115 КК України). Затримання сталося у його місце проживання. Про це повідомив заступник генерального прокурора Антон Войтенко під час спільного брифінгу з Міністром внутрішніх справ Ігорем Клименком у Львові.

18-річного хлопця затримали 25 липня у Дніпрі. За словами голови МВС Ігоря Клименка, є достатньо доказів, що саме він вбив Ірину Фаріон.

За Ігорем Клименком, весь перебіг розслідування вимагав багато часу та зусиль. Кінцевий результат було досягнуто завдяки спільній роботі команди оперативників, слідчих, кримінальних аналітиків, експертів та інших поліцейських служб. Іззалялись всі маршрути вбивці та обшукали близько 100 гектарів лісу, сказав він у своєму Telegram-каналі.

Нарешті, підозрюваного вдалося встановити та затримати. Завдяки фотографії, яку володіли правоохоронці, це стало лише питанням часу: відеокамери відеоспостереження зафільмували його всюди.

За словами Ігоря Клименка, затриманий є мешканцем Дніпра. Перед злочином він орендував щонайменше три квартири у Львові.

За даними слідства, він вбив Ірину Фаріон із переробленого пістолета. Іще не встановлено, як він отримав набої.

Напад на Ірину Фаріон відбувся, коли вона чекала таксі з валізою. Нападник підійшов дуже близько, практично на відстані 2 метрів. Дослідження ще тривають, додав Клименко.

21 липня підозрюваний виїхав з Львова, вирушивши з вокзалу.

Сьогодні в Галицькому суді міста Львова відбудеться засідання щодо запобіжного заходу для підозрюваного. Правоохоронці попросять тримати 18-річного хлопця під вартою без можливості внесення застави.

Нагадаємо, підозрюваний активно спілкувався з учасниками телеграм-спільноти "Проти системи" Бондаренка, власником якої є Марко Бондаренко - блогер, що поширює конспірологічні, мізогінні, расистські та неонацістські ідеї.

Згідно з телеграм-каналом Astra, з посиланням на російські телеграм-канали, відповідальність за вбивство Фаріон заявило '-соратник' організації National Socialism/White Power, яка в РФ визнана терористичною. Також на соціальних мережах з'явилося коротке відео, яке показує момент нападу на Ірину Фаріон, де чутні постріл та жіночий крик.

Виявилося, що підозрюваним в убивстві Ірини Фаріон є 18-річний хлопець з Дніпра. Під час підготовки до злочину, він орендував щонайменше три квартири у Львові.

Нагадаємо, що ввечері 19 липня колишня депутатка Ірина Фаріон померла в лікарні після замаху на її життя. Лікарі провели оперативне втручання та намагалися врятувати її, але стан Фаріон був критичний.

Ірину Фаріон розстріляли в Львові. Невідомий стріляв в неї ввечері 19 липня на вулиці Масарика. Місцеві жителі помічали підозрілу особу на цій вулиці протягом тижня. Сусіди Фаріон описали вбивцю.

Читайте також