Учені назвали липень 2024-го найспекотнішим за останні 175 років

Високі температури Липня 2024 - рекордні
Високі температури Липня 2024 - рекордні

У липні 2024 року стався неперевершений рекорд, самий спекотний місяць за всю історію агентства NOAA. Це вже 14-й місяць поспіль, коли встановлюється новий рекорд спеки. За даними Національного управління океанічних і атмосферних досліджень США, липень 2024 року став теплішим на 0,03 градуси Цельсія, ніж липень 2023 року.

Також Служба зміни клімату Європейського Союзу Copernicus порівняла дані і підтвердила, що липень 2024 року є другим найспекотнішим липнем в історії після липня 2023 року.

Температура в липні виявилась вищою за середню на більшості територій Землі, за винятком Аляски, півдня Південної Америки, східної Росії, Австралії та західної Антарктиди. А в Африці, Азії та Європі температура побила усі рекорди спостережень. В Північній Америці був другий найтепліший липень. Температура поверхні світового океану також сягнула одного з найвищих показників у історії, але була нижчою за середню на Тихому океані.

За період січень-липень 2024 року глобальна температура Землі перевищила середню на 1,28 градуси Цельсія, що робить його найтеплішим за всю історію спостережень. Глобальний щорічний температурний рейтинг NCEI показує, що ймовірність того, що 2024 рік стане найтеплішим у історії, складає 77%, а входження його до п'ятірки найспекотніших абсолютно відсутнє.

Хоча пауза в рекордах триває, кліматологи попереджають, що це далеко не означає кінець глобального потепління.

Читайте також