Удар по Харкову: найменшому потерпілому лише три місяці

Фото молодого харків'янина, що протестує
Фото молодого харків'янина, що протестує

Станом на 18:00 1 вересня 44 людини постраждали від ракетної атаки в Харкові. Серед них є семеро дітей, найменшому всього три місяці. Про це повідомив міський голова Харкова Ігор Терехов.

Офіс генерального прокурора підтвердив, що у тримісячного хлопчика гостра реакція на стрес. Також серед постраждалих є два медики та два рятувальники.

«Постраждали працівники ДСНС і «швидкої допомоги», які приїхали на виклик: повторним цинічним ударом, попередньо, «Іскандерів» було поранено лікарів», – розповів Терехов у ефірі телемарафону.

Начальник Центру екстреної меддопомоги Віктор Забашта пояснив, що внаслідок повторного удару РФ двоє медиків екстреної допомоги отримали поранення.

«Бригада одразу вирушила, вони зупинилися перед торговельним центром. І тут був другий «приліт», влучання поряд, уламками пошкоджено автівку. Лікар дістав черепно-мозкової травми, фельдшер – перелом гомілки уламком. Водій, на щастя, не постраждав. Стан у фельдшера стабільний, йому нічого не загрожує, він прооперований. Лікар поки не прийшов до тями», – розповів Забашта.

Нагадаємо, що через масовану атаку у Харкові зруйнований «Палац спорту».

1 вересня окупанти нанесли десять ударів по Харкову.

Раніше, 31 серпня, російські загарбники атакували поліцейську машину дроном в Куп'янську Харківської області. В результаті двох правоохоронців поранено, один загинув.

Також 31 серпня ввечері Росія завдала удару по Слобідському району Харкова ракетою «Гром-Е1» з Білгородської області. Є пошкодження житлових будинків та інфраструктури.

На знак пам'яті про жертв ворожого удару, що був завданий місту 30 серпня, в Харкові оголошено траур. Внаслідок російської атаки загинуло шестеро осіб, серед яких 14-річна дівчинка, яка була убита біля дитячого майданчика. Також постраждали 97 людей, з них 22 – діти. У п'яти дітей стан задовільний, у 17-річної дівчини – важкий. Нагадаємо, що 30 серпня російські загарбники обстріляли Харків керованими авіабомбами, одне з попадань сталося в центральній частині міста, в 12-поверховому житловому будинку.

Читайте також