Удар РФ по Полтаві: Державне бюро розслідувань відкрило справу

Розслідування Державного бюро по удару РФ в Полтаві
Розслідування Державного бюро по удару РФ в Полтаві

Державне бюро розслідувань розпочало кримінальне провадження щодо ракетного удару по навчальному центру в Полтаві

Державне бюро розслідувань розпочало кримінальне провадження щодо ракетного удару по навчальному центру у місті Полтава у вівторок, 3 вересня, повідомляє РБК-Україна, посилаючись на джерела у правоохоронних органах.

За інформацією Рбк-Україна, було відкрито кримінальну справу, але поки що невідомо за якою саме статтею.

Учора о 09:08 в Полтаві та області була оголошена повітряна тривога, а через дві хвилини стали почуватися два вибухи. Моніторингові канали попереджали про надходження ракети. Офіційну інформацію про наслідки удару поки що не повідомляли. Місцеві ЗМІ зазначили потребу в донорах крові, але попросили не створювати черги. Був розгорнутий оперативний штаб на місці удару, але подробиці поки що невідомі.

Очевидці розповіли "Главкому", що удар був дуже потужним, клуби чорного диму піднялися у небо. Полтавська станція переливання крові, що працює на базі обласної лікарні, негайно оголосила збір крові. З'явилася інформація про ушкодження понад 10 житлових будинків. Тривають роботи з ліквідації наслідків удару в Полтаві.

За даними Міністерства оборони, російські війська вчора завдали ракетного удару по навчальному закладу в Полтаві. Одна з будівель інституту була частково зруйнована, багато людей опинились під завалами. За повідомленням, вдалося врятувати 25 осіб і деблокувати 11 людей. Далі проводяться рятувальні роботи. Спочатку повідомлялося про 41 загиблого і більше 180 поранених. Наразі відомо, що загинуло 47 людей, а 206 було поранено внаслідок удару по навчальному закладу і лікарні.

Читайте також