Удари далекобійною зброєю вглиб РФ: Британія готує Україні пропозиції

Удари далекобійною зброєю вглиб РФ
Удари далекобійною зброєю вглиб РФ

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський повідомив, що Велика Британія опрацьовує власні пропозиції щодо ударів по Росії в рамках плану перемоги президента Володимира Зеленського. Він провів телефонну розмову із начальником штабу оборони Великої Британії Тоні Радакіном, під час якої обговорили ситуацію на полі бою та можливість ураження військових об'єктів Росії в оперативній та стратегічній глибині.

Сирський звернув увагу британської сторони на порушення міжнародного гуманітарного права та воєнні злочини російських військ, а також не вибірковість масованих бомбардувань цивільних об'єктів. Водночас, пріоритетами співпраці залишаються постачання військової техніки та озброєння, підготовка особового складу, а також підвищення ефективності застосування високотехнологічних засобів ураження.

Згідно з попередніми повідомленнями, Велика Британія та США наближаються до дозвілу на використання Україною далекобійної зброї проти цілей на території Росії. Цьому сприяють поставки іранських ракет Москві. Зазначимо, що ракети Storm Shadow, зокрема, могли б вражати 261 об'єкт на території Росії, якби Україні було дозволено бити вглиб російської території.

Читайте також