Удари Росії по Одесі можуть спровокувати війну з НАТО – The Telegraph

Удари Росії по Одесі, прогнозується війна з НАТО
Удари Росії по Одесі, прогнозується війна з НАТО

Росія знову атакує Одесу ракетами, щоб ускладнити експорт українського зерна та продовольства. Це може спровокувати війну з НАТО, повідомляє The Telegraph.

Останніми тижнями російські ракети вже двічі вдарили по зерновозам, які перевозили українське зерно. Росія пояснює ці атаки тим, що ці кораблі перевозять зброю, але немає жодних доказів цьому.

Очевидно, що Росія намагається позбавити Україну доходу від експорту продовольства та зробити ціни на нього світовими вищими. Це має змусити світ тиснути на Україну, щоб вона швидше уклала мир з Росією. Атаки на цивільні судна є воєнним злочином, але вони можуть призвести до випадкової війни з НАТО.

За словами автора статті, Росія не може точно відстежувати переміщення суден у Чорному морі. Вони мають запускати ракети в зону, де вони впізнають цивільні зерновози. Решту робить головка самонаведення ракети.

Це означає, що російська ракета може вдарити практично в будь-що, включаючи територію Румунії, яка входить до НАТО.

Автор публікації попереджає, що кожна атака Росії є грою з найвищими ставками і може призвести до війни. Нагадаємо, російські війська також атакували порт Одеси та вивезли українське зерно з Маріуполя.

Збитки від привласнення Росією українського зерна оцінюються на понад 30 млрд гривень. Однак ці дані є попередніми.

Читайте також