Україна має прийняти жорсткі рішення, коли виводити війська з Курської області — ЗМІ

Військові патрулюють межу Курської області
Військові патрулюють межу Курської області

Україна має вирішити, як триватиме її операція в Курській області, коли виводити свої війська та як це зробити безпечно, зберігаючи стратегічну перевагу, - повідомляє газета The Times.

Українські військові не планують назавжди залишатися на окупованій території, але вони сподіваються, що прибуття тисяч добре зброєних солдатів змусить Росію зосередитися на сході України.

Українські війська в Курській області планують вийти тільки в той час, коли Київ таке рішення прийме, - зазначає газета The Times. - Вони мають необхідні ЗБР розрахунок, в тому числі протиповітряні системи, щоб захистити себе. Також вони знаходяться у густому лісовому масиві, що дозволяє їм забезпечити себе прикриттям. Крім того, у військових є більше сотні російських полонених.

Однак, навіть якщо українські війська відхиляться, коли Київ накаже, Москву попередили, що кордон з Україною в західних областях Курської, Бєлгородської та Брянської більше не буде безпечним. Україна вже продемонструвала, що вона може здійснити неочікуване вторгнення.

Читайте також