Україна отримала зенітні установки Cheetah

Зенітні установки Cheetah на українській землі
Зенітні установки Cheetah на українській землі

У Повітряному командуванні "Захід" Повітряних Сил ЗСУ повідомили про використання зенітних установок Cheetah у боротьбі з ворогом.

Зенітна самохідна установка Cheetah є аналогом вже відомої в Україні ЗСУ "Гепард", вони відрізняються тільки радіолокаційними станціями.

"Озброєння нашої зенітної самохідної установки - дві гармати калібру 35 мм. Маємо радіолокаційні станції для стеження і пошуку цілей та наведення. Також є бортовий комп'ютер для аналізу параметрів цілі та здійснення наведення", - розповів командир екіпажу ЗСУ Cheetah Віталій.

Зараз цей бойовий розрахунок та їхня Cheetah займаються виявленням та знищенням російських ударних БпЛА та крилатих ракет.

"Ми постійно навчаємо екіпажі, збираємо та аналізуємо кращий досвід, проводимо тренування залученням контрольних цілей. Недавно ми підняли літак, який імітував проліт крилатої ракети. Зенітні ракетні підрозділи успішно виявили, захопили та умовно знищили цю контрольну ціль. Так ми формуємо впевненість та професійність наших бойових розрахунків", - додав заступник начальника управління поточних операцій Повітряного командування "Захід".

Читайте також