Україна створює дрони для протидії російським безпілотникам – Bild

Україна розробила дрони проти російських безпілотників
Україна розробила дрони проти російських безпілотників

Українські інженери розробляють безпілотники для боротьби з російськими дронами

Україна активно шукає способи відповісти на загрозу з боку Росії, яка має перевагу в повітрі під час війни. Одним з таких способів є розробка та використання безпілотних літальних апаратів, які зможуть нейтралізувати російські дрони. Про це повідомляє Bild.

За інформацією видання, українські інженери працюють над декількома напрямками розвитку безпілотних технологій. Одним з них є перепрограмування малих безпілотників для повітряного бою. Ці "антидрони" вже довели свою ефективність, знищуючи багато російських розвідувальних БПЛА та навіть кілька дронів-камікадзе.

Щотижня такі дрони здатні знищити приблизно 50 російських розвідувальних дронів та навіть скидати з неба кілька дронів-камікадзе. Але малий безпілотник має обмежені можливості щодо дальності польоту та висоти. Тому українські інженери розробляють нове покоління безпілотників з фіксованим крилом, які зможуть переслідувати російські дрони на більшій відстані.

Головною метою є створення "безпілотників-вбивць", які зможуть перехоплювати і знищувати російські дрони дальнього радіуса дії. Це значно знизить ефективність російських атак і змінить хід повітряної війни.

Варто зазначити, що Іранський депутат вже розкрив інформацію про передачу ракет з Росії.

Читайте також