Україна в ОБСЄ пояснила, чому будувати спільну безпеку з агресивною Росією неможливо

Увага! Росія - агресор!
Увага! Росія - агресор!

Україна закликає ізолювати загрозу, що йде від Росії

Загроза, яка виникає від Росії, має бути ізольована спільними зусиллями, оголосила Вікторія Кувшинникова, постійний представник України в ОБСЄ, відповідаючи на виступ глави МЗС Фінляндії.

Вона подякувала Фінляндії за рішучість у боротьбі з російською агресією і закликом увагу ОБСЄ. Кувшинникова заявила, що російська війна стала ключовим випробуванням для ОБСЄ, розкривши Росію як державу, яка намагається накласти вето на свободу вибору та завойовувати своїх сусідів.

"Це - головна загроза стабільності в Європі. І цю загрозу має бути ізольована раз і назавжди", - заявила Кувшинникова.

Кувшинникова висловила сподівання, що наступний голова ОБСЄ продовжить боротьбу з російськими загрозами та викликами. Вона зазначила, що Росія здійснює гібридні атаки проти держав-членів ОБСЄ, включаючи кібератаки та інформаційний тероризм.

Україна закликала ОБСЄ сприяти виробленню спільної стратегії по боротьбі з російськими загрозами та залишатися платформою для вирішення проблем безпеки, включаючи продовольчу та енергетичну безпеку. Країна також наголосила на необхідності боротьби з деструктивною роллю РФ в сфері довкілля та збереження біорізноманіття.

Джерело: Укрінформ

Читайте також