Україна виступила у першому фіналі Олімпіади: результат змагань

Український спортсмен на п'єдесталі перемог
Український спортсмен на п'єдесталі перемог

У Парижі розпочались Олімпійські Ігри-2024, де вже було розіграно перші нагороди. Одну з них отримали українські стрибунки у воду.

Цей вид спорту представив синхронний стрибок з триметрового трампліна серед жінок. Наші спортсменки Анна Письменська і Вікторія Кесарь отримали можливість взяти участь в Олімпіаді завдяки п'ятому місцю на чемпіонаті світу-2024.

Фінальний етап

У цьому фіналі виступали 8 дуетів з Китаю, США, Великої Британії, Німеччини, Франції, Австралії, Італії та України. Всі тандеми мали однакові коефіцієнти складності, за виключенням французького. Тож в цьому фіналі визначала виконавська майстерність кожного з п'яти стрибків. Після першої частини з двома стрибками з фіксованим коефіцієнтом 2.0, Кесарь і Письменська зайняли сьоме місце.

На жаль, нашим спортсменкам не вдалося стабільно виконати наступні стрибки, тому вони посіли сьому позицію з результатом 251,37 бала. Золото здобула Китай, срібло - США, а бронзу вибороли британки.

Раніше речник Національного олімпійського комітету України Максим Чеберяка заявив, що українські спортсмени отримали попередження щодо поводження з російськими та білоруськими спортсменами, які виступають під нейтральним прапором. За словами речника, спортсмени, перебуваючи в олімпійському селищі, не знають всіх деталей церемонії відкриття з метою забезпечення безпеки.

Також було повідомлено, що Україна представлена практично у всіх видах спорту на Олімпіаді, за винятком ігрових. Збірна з футболу виступає на Іграх вперше за час незалежності.

Читайте також