Україна вперше візьме участь у Міжнародному книжковому ярмарку в Іспанії

Україна на Міжнародному книжковому ярмарку
Україна на Міжнародному книжковому ярмарку

В Барселоні з 1 по 3 жовтня відбудеться один із найбільших книжкових ярмарків світу. Україна вперше бере участь у цьому заході. Про це повідомляє пресслужба  «Фронтера».

На цьогорічному книжковому ярмарку будуть представлені понад 350 видавництв і компаній, а також продукти і послуги, пов'язані з маркетингом і розповсюдженням видавничої продукції. Також плануються конференції, на яких буде обговорюватися поточна ситуація в книжковій сфері, зазначає пресслужба.

«Україна цьогоріч вперше візьме участь у «Liber». Протягом усіх днів ярмарку тут діятиме національний стенд (хол 2, стенд C155). 13 українських видавництв представлять свої книги професійним відвідувачам із 65 країн», – йдеться у повідомленні.

За словами Олега Грабовецького, консула генерального консульства України в Барселоні, важливо, щоб у цей історичний для нашої країни час українське слово звучало різними мовами на всіх континентах.

«Зрозуміти українську затятість, прагнення волі та віру в перемогу можна, зокрема, відкриваючи для себе кращі зразки нашого літературного надбання. Цій меті також сприятиме низка організованих панельних обговорень за участі українських, іспанських та європейських інтелектуалів, присвячених як сучасному стану видавничої галузі в Україні, так і налагодженню безпосередніх контактів, розвитку взаємовигідного співробітництва та віднайденню спільних точок дотику між Україною та Іспанією на європейських перехрестях», – сказав генконсул.

Детальну програму подій Міжнародного книжкового ярмарку в Барселоні можна знайти на сайті.

Читайте також

Росіяни знищують Курщину авіабомбами
сьогодні, 16:56 141 переглянули
Російські авіабомби руйнують Курщину