Україна втратила 80 тисяч військових? Нардеп прокоментував дані WSJ

Українські військові на передовій
Українські військові на передовій

Згідно з дослідженням видання The Wall Street Journal, вже 80 тисяч українських військовослужбовців загинули під час війни з Росією. Однак народний депутат Роман Костенко вважає, що ця цифра значно завищена. Він заявив про це в інтерв'ю «Радіо Свобода».

Костенко вважає, що дані про загиблих можуть бути перебільшеними, якщо ми говоримо про тих, хто офіційно визнаний загиблим. Він також зазначив, що навіть цифра в 50 тисяч загиблих може бути не точною. Костенко визнав, що у нього немає точної інформації про втрати Сил оборони.

За даними The Wall Street Journal, загальна кількість загиблих і поранених військових у війні Росії проти України становить майже мільйон людей. Однак західна розвідка має різні дані щодо втрат Росії, вважаючи, що загинули майже 200 тисяч військових і 400 тисяч отримали поранення.

Втрати України

У листопаді 2023 року президент Зеленський заявив, що втрати України на фронті вп'ятеро менші, ніж втрати російської армії. Однак він не розкривав конкретні цифри. У лютому 2024 року Зеленський вперше назвав число загиблих військових - 31 тисяча. Про загиблих цивільних точних даних немає, але йдеться про десятки тисяч.

Читайте також