Україна закликала МОК відсторонити від Олімпіади тхеквондистів з РФ, які підтримують війну

Міністерство молоді та спорту України спільно з Національним олімпійським комітетом України та Федерацією тхеквондо України звернулися до Міжнародного олімпійського комітету (МОК) і Всесвітнього тхеквондо (WT) через участь російських спортсменів у літніх Олімпійських іграх 2024 року в Парижі в якості індивідуальних нейтральних атлетів.

Лист підписали Матвій Бідний, Вадим Гутцайт і Лесик Саманджія. У листі зазначено факти підтримки російськими спортсменами війни.

Максим Храмцов висловив свою підтримку Володимиру Путіну та використовував літеру Z у соцмережах. Болат Ізутдінов підтримував війну в Україні і повторював аргументи російської пропаганди. Тетяна Мініна також показувала підтримку військової агресії проти України.

Ці троє спортсменів також брали участь у міжнародних армійських іграх.

“Непохитною є і позиція України. Допоки російські війська за підтримки білорусі продовжують вести жорстоку війну проти українського народу, російські та білоруські спортсмени повинні бути відсторонені від участі у будь-яких міжнародних змаганнях, у будь-якому статусі. Окремо висловлюємо вдячність за додаткові докази порушення умов нейтральності вказаними спортсменами редакції watchers.media», – зазначають автори звернення.

Олімпійські ігри в Парижі відбудуться з 26 липня по 11 серпня 2024 року.

Нагадуємо, понад 200 українських атлетів підписали відкритий лист до президента Франції, пані мера Парижа, міністерки спорту Франції і голови Оргкомітету Олімпійських та Паралімпійських ігор 2024, де просили заблокувати можливість росіянам, які підтримують війну, брати участь в Олімпійських іграх у Парижі.