Українці масово залишають Німеччину: куди їдуть біженці

Українці емігрують з Німеччини на рідну землю
Українці емігрують з Німеччини на рідну землю

Українці у Німеччині втратили статус тимчасового захисту

З липня 2024 року близько 200 тисяч українців у Німеччині втратили статус тимчасового захисту, що призвело до зменшення їх загальної кількості з 1,37 до 1,11 мільйона осіб. Це свідчать дані Євростату.

За словами експертів, це зменшення пов'язане з декількома причинами. Деякі українці одержали інший статус захисту, а інші вирішили покинути Німеччину. Незважаючи на це, ФРН залишається лідером у прийомі українських біженців у світі.

Крім того, картина розподілу українців у ЄС також зазнала змін. Зараз близько 4,12 мільйонів українців знайшли притулок у країнах Європейського Союзу. Після Німеччини найбільше українських біженців прийняла Польща - 976 205 осіб, що складає 23,7% від загальної кількості у Європі. На третьому місці знаходиться Чехія з 369 тисячами українців.

Цікаво, що з кінця червня 2024 року в деяких країнах спостерігається зростання кількості українців. Наприклад, до Польщі прибуло ще 10 430 осіб, до Чехії - 8 834, а до Румунії - 4 250.

Аналіз показує, що більшість українських біженців - жінки (45,3%) та діти (32,4%), а дорослі чоловіки складають 22,4%. Особливо багато українців проживає у Чехії, Литві та Польщі, де на кожну тисячу місцевих жителів припадає від 26 до 33 отримувачів тимчасового захисту.

Також раніше було повідомлено, що кількість біженців у Німеччині досягла нового максимуму, перевищивши рівень, зафіксований після Другої світової війни.

Читайте також