Українців на окупованих територіях перестали обслуговувати у лікарнях – Центр нацспротиву

У багатьох українців на окупованих територіях немає доступу до лікарської допомоги
У багатьох українців на окупованих територіях немає доступу до лікарської допомоги

Центр національного спротиву повідомляє про скрутну ситуацію з медичним обслуговуванням на тимчасово окупованих територіях сходу України. Місцеві лікарні відмовляються приймати громадян для надання допомоги, оскільки зосереджені на лікуванні поранених військових. Населення має самотужки шукати лікарні, де його приймуть.

Це створює додаткові труднощі для мирних жителів, які вже потерпають від нестачі ресурсів та медичного забезпечення в умовах окупації. Гуманітарна криза в регіоні поглиблюється, а основні права людини на медичну допомогу порушуються.

«Таким чином ворог не виконує основну вимогу міжнародного права до окупантів – забезпечення життєдіяльності регіону, а також розміщує військових в військових цивільних лікарнях», – повідомляє Центр національного спротиву.

Ця ситуація є наслідком захоплення Покровського району та просування окупантів біля інших населених пунктів Донеччини. На півдні України очікуються активніші дії російських військ, які планують перерізати логістичні шляхи до східного фронту.

Міністерство охорони здоров'я отримало багато скарг на роботу медико-соціальних експертних комісій, тому планується їх реформа.

Читайте також