Українець утік від мобілізації в Росію і потрапив до армії окупантів

Українець в російській армії
Українець в російській армії

Українець втік від мобілізації та потрапив до російської армії

Мешканець селища Березине Тарутинського району Одеської області, Артур Ян, вирішив уникнути війни в Україні і потрапив у російську армію. Про це розповів журналіст Андрій Цаплієнко.

Чоловік, якому 34 роки, боявся воювати та вирішив, що найкращим рішенням буде відірватися від всього в Україні. Він заплатив 6000 доларів, щоб проникнути в Росію через Молдову, де проживав його брат. Проте, через конфлікт з братом він так і не зустрівся з ним. Артур жив у знайомого в Псковській області і потім переїхав до Нижнього Новгорода. Проте він залишився без житла та роботи, тому вирішив, що найкращий вихід - це підписати контракт із російською армією. Таким чином, він став штурмовиком 154-го танкового полку.

Коли я усвідомив, що тепер я окупант, я пішов до українських позицій і здався.

Раніше був полонений 18-річний окупант на ім'я Савелій, і він здивував усіх своєю історією, як опинився на війні.

Російське командування видало інструкції своїм солдатам, в яких чітко описано, що здача в полон є "зрадою Росії" та "зрадою присязі".

Також українські прикордонники затримали мешканця Луганської області, якого мобілізували російські окупанти.

На тимчасово окупованих територіях росіяни почали вербувати українців для війни в Африці під егідою ПВК "Вагнер". Також зазначається, що ця організація почала вербування чоловіків віком від 22 до 50 років, обіцяючи їм заробітну плату у розмірі 240 тис. рублів за шість місяців контракту.

Читайте також