Українка намагалася провезти до Польщі рекордну суму готівки: фото

Українка з великою кількістю готівки на фото
Українка з великою кількістю готівки на фото
У четвер, 25 вересня, польські митники зафіксували рекордний випадок незадекларованої готівки на кордоні. У ході перевірки пасажирського поїзда "Київ-Перемишль" у багажі громадянки України виявили колосальну суму - 355 тисяч євро та 46 тисяч доларів США.

Підкарпатська митно-податкова служба у Перемишлі повідомила, що польські митники затримали українку, яка намагалася провезти через кордон значну кількість готівки без декларування. Загалом, вона приховувала 355 тисяч євро та 46 тисяч доларів США.

Жінка заявила про перевезення валюти на суму лише 20 тисяч євро, але детальний огляд виявив значно більшу суму. Зловмисниці вже склали проти неї протокол про порушення, а також виписали штраф в розмірі 50 тисяч злотих. Після цього розпочато кримінальне провадження. Нагадаємо, що кожна особа, що перетинає кордон Європейського Союзу, зобов'язана декларувати готівку на суму 10 тисяч євро і більше.

З початку року на цій ділянці кордону вже зафіксовано понад 130 аналогічних порушень на загальну суму понад 2,6 млн. злотих. Особливо багато випадків незадекларованої готівки було виявлено на залізничному пункті пропуску Перемишль-Медика - понад 60% від загальної кількості.

Недавно ще один український громадянин спробував провезти через кордон більше 350 тисяч злотих готівкою, не задекларувавши їх. За це порушення йому довелося сплатити штраф у розмірі 17 700 злотих.

Раніше з'явилась інформація про те, що податкова може виявляти гроші українців за кордоном.

Читайте також