Українські десантники розбили у Курській області підрозділ ВДВ

Українські десантники у Курській області
Українські десантники у Курській області

Підрозділи російських повітряно-десантних військ намагалися атакувати українських десантників у Курській області. Проте, за декілька годин українські військові відбили штурм і знищили техніку та особовий склад ворога. Про це повідомили в Десантно-штурмових військах ЗСУ.

Російські сили використали 14 одиниць військової техніки, включаючи танки, бойові машини десанту та бронетранспортери, для атаки на українських десантників.

Українські десантники не дали змоги росіянам прорвати їх оборону. Протягом кількох годин вони знищили п'ять бойових машин десанту, танк і бронетранспортер ворога.

Крім того, російські втрати серед військових становлять кілька десятків осіб. Решта військових РФ покинули бійове поле.

Під час Курської операції українські війська зайняли ще два населених пункти на території держави-агресора.

14 вересня стало відомо, що українські війська успішно прорвали російську оборону на ще одній ділянці кордону в Курській області і проникли на кілька кілометрів углиб російської території.

За словами президента Зеленського, Україна передбачила дії росіян на Курщині. Він також зазначив, що росіяни почали контрнаступальні дії, виконуючи український план.

Володимир Путін наказав вибити українську армію з Курської області РФ до 1 жовтня.

Аналітики DeepState відзначають, що ситуація на лівому фланзі ЗСУ в Курській області погіршилася через активні штурмові дії російських військ.

Читайте також